Iranier respekterar fallna hjältar, lovar fler protester mot regimen

Folket i städer runt om i Iran välkomnar Nowruz (Nytt år) och visar sin respekt till landets hjältar och hjältinnor, särskilt de som dödades av mullornas regim i protesterna från den pågående iranska revolutionen som började i september 2022. Som en del av deras tradition, det iranska folket besöker rastplatserna för sina nära och kära när det nya året börjar, och i år har det blivit en stark metod för att uttrycka sitt hat mot mullornas diktatur och lova att fortsätta revolutionen för att etablera frihet och demokrati i Iran.

Onsdagen markerar den 188:e dagen av den iranska revolutionen och människor i hela landet håller specifikt mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med annan säkerhet enheter som är på marken och förtrycker de fredliga demonstranterna.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor. Namnen på 664 dödade demonstranter har publicerats.