Irans uppror tar fart med nya protester, Samtida München-rally framför årliga säkerhets konferens

Demonstranter i olika delar av Irans provinser Sistan & Baluchistan och Kurdistan gick ut på gatorna i nya demonstrationer på fredagen, protesterade mot regimens tillslagsåtgärder och uttryckte sina krav på en demokratisk republik.

Frihetsälskande iranier och anhängare av den iranska oppositionskoalitionen NCRI,  samlades i München på fredagen och fortsatte sin demonstration på lördagen i solidaritet med Irans revolutions protester och för att vidarebefordra det iranska folkets motstånd mot alla former av diktatur. De tusentals demonstranter uttryckte också sitt stöd för en sekulärt demokratiskt system för Irans framtid och betonade det iranska folkets motstånd mot en återgång till ett monarkiskt styre.
På lördagskvällen började lokalbefolkningen i Teherans Narmak-distrikt skandera anti-regimens paroller, inklusive: "Död åt Khamenei!" och "Död åt diktatorn!"

I staden Kermanshah, västra Iran, fortsätter demonstranter kampanjen för att elda upp regimens propaganda skyltar, affischer och banderoller. I Bushehr, en storstad i södra Iran, ska demonstranter ha attackerat ingången till den lokala guvernörens kontor.
Människor i hela landet håller specifikt mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna .