Städer i Iran upplever fler protester mot regimen

Människor i Iran uppmärksammar den 40:e dagen av avrättningen av Mohammad Mehdi Karami och Mohammad Hosseini, två demonstranter som arresterades för sina roller i de pågående demonstrationerna i Irans revolution mot regimen. I hela landet ropas det på protester på torsdagen för att människor ska gå ut på gatorna och fortsätta att uttrycka sitt hat mot mullornas diktatur.

Människor i hela landet håller mullornas högsta ledare Ali Khamenei direkt ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna .

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor, enligt källor till den iranska oppositionen. Namnen på 647 dödade demonstranter har publicerats.

I olika delar av Teheran och staden Eshtehard i Alborz-provinsen, strax väster om den iranska huvudstaden, har regimmyndigheter varit upptagna med att skicka ut säkerhetsenheter med stöd av kravallvakter i väntan på antiregimprotester senare idag. Myndigheter har också använt skolor i olika delar av Teheran, inklusive Sa’adatabad, för att stationera sina säkerhetsstyrkor inför dagens förväntade antiregimprotester. Liknande åtgärder genomförs i landets nordväst när aktivister rapporterar att myndigheter skickar säkerhetsstyrkor från Urmia till Mahabad.