Iran: folkets växande mod

Det iranska folkets mod har understrukits av var och en av de rapporter  sedan starten av Irans landsomfattande uppror. Slutsatsen är att rädsla för en folklig revolution har blivit utbredd inom regimens läger. Motstånds enheter grundades 2013 och är ett hög organiserat underjordiskt nätverk av män och kvinnor som har spelat en ledande roll i de stora protesterna i Iran sedan 2017. De fungerar som banbrytare för det iranska folkets kamp för frihet och demokrati. Deras roll i att organisera protester och deras obevekliga aktiviteter skulle kunna beskrivas som en slägga som bryter det atmosfäriska tillslag som den härskande teokratin har infört.

Regimens tjänstemän har ständigt uttryckt sin rädsla förd de nätverk av motstånds enheter och den ökande trenden att ungdomar ansluter sig till dem.

I sin intervju med Högste Ledarens webbplats den 9 november erkände regimens underrättelseminister, Ismail Khatib, att det nuvarande upproret är ”organiserat”.

”De här upploppen nyligen hade en komplicerad intrig, till skillnad från tidigare utspridda protester. Små grupper skulle inleda dessa protester med lägliga och djärva åtgärder. De var fullt organiserade och guidade. Intressant nog lämnade dessa första enheter omedelbart platsen när demonstrationen startade och gick för att starta ett nytt upplopp på en annan plats, säger han.