Iran Regime hänger kvinna för att försvara sig mot våldtäkt

En kvinna som försvarade sig mot våldtäkt hängdes denna vecka i Iran.

Iran under den misogynistiska mulla regimen: Somayyeh Shahbazi Jahrouii hängde för att försvara sig mot 2019/12/04/somayyeh-shahbazi-jahrouii-hanged-for-defending-herself- mot våldtäkt …

* Många av de kvinnor som dömts för mord i Iran är själva offer för våld och har dödat i självförsvar.

Irans regim är världens främsta bödel av kvinnor. Hittills 2019 har den avrättat minst 11 kvinnor, mer än vad som gjort tidigare. Den hade avrättat minst sex kvinnor under 2018, 10 under år 2017 och nio 2016.

Regimen har avrättat minst 4000 personer under Rouhani.

På grund av regimens misslyckande med att kategorisera avsiktliga mord enligt deras grad, döms alla som dömts för mord i Iran till döden, oavsett deras motiv. Många av de kvinnor som dömts för mord i Iran är själva offer för våld mot kvinnor och har begått morden i självförsvar.

Kvinnor spelar en ledande roll i de senaste Iran-protesterna som kräver regimförändring. Regimen genomför en stor nedbrytning för att kväva protesterna som inleddes i mitten av november. Minst 1000 demonstranter har dödats, medan ytterligare 4000 har skadats och 12000 har arresterats.

24 kvinnor har identifierat minst  bland demonstranter som har dödats av regimen.

I många fall har regimen använt maskingevär, helikoptrar och stridsvagnar för att klämma fast på demonstranter.

I ett meddelande till den iranska nationen den här veckan sade den iranska oppositionsledaren Maryam Rajavi att kvinnor är en kraft för förändring och kommer att besegra mullas reaktionära diktatur.

”Irans städer stiger upp efter varandra och överallt; kvinnor deltar aktivt, leder och stöder demonstranterna. Vi hade redan sagt att kvinnor är kraften för förändring och kommer att besegra mullas reaktionära och religiösa tyranni. ”