Hemlösa barn på gatorna i Iran

Hemlösa befolkningen som tvingas ut ur fattigdom att sova på gatorna.

 

En sju-årig hemlös iranska barn uteliggare på gatan dödades och ett andra barn skadades allvarligt när ett fordon av misstag körde över en kartong.

Händelsen inträffade i staden Mashhad, nordöstra Iran, i söndags.

Det upprörande händelsen ägde rum som en Nissan lastbilschaufför körde av och gick över en kartong på den sida av vägen. Plötsligt hörde han ett skrik och stoppade fordonet. När han kom ut ur lastbilen, han var chockad över att se att två barn hade sovit i kartongen.

Även om han kontaktade omedelbart räddningstjänsten, det första barnet inte kunde räddas.

Det andra barnet, som är den avlidne barnets kusin, behandlas på sjukhus för allvarliga skador.

Hemlösa ”gatubarn” är en vanlig syn i Iran.

Hemlösa kvinnor och gatubarn lever i svåra förhållanden där de överlever i övergivna byggnader, containrar, bilar, parker, eller till och med på gatan själv.

Gatubarn upplever många sociala och psykologiska trauman på gatorna på en daglig basis.

Fastställande av antalet gatubarn i Iran är praktiskt taget omöjligt. I en rapport från den amerikanska utrikesdepartementet 2005, av den iranska regeringens egen utsago, var 60.000 gatubarn redovisas i Iran.

Organisationer Många barnrättsmisstänker att antalet är väsentligt högre, med hänvisning till figurer av 200.000 eller mer.

”Medan fattiga iranska kvinnor och barn lever i sådana svåra omständigheter och förlorar sina liv i sådana tragedier, har regimen spenderade uppskattningsvis $ 300.000.000.000 på sitt kärnvapenprogram, och plundrar astronomiska mängder av nationens välstånd har blivit vanligt bland regimens toppen tjänstemän som lever en påkostad liv i lyx ”,

”För att få en bättre förståelse av omfattningen av tragedin, måste man komma ihåg att vi talar om en nation som sitter på ett hav av olja. Men som en följd av mullornas politik iranska folket från alla strata står inför misär, fattigdom och misär. Det förklarar varför det iranska samhället befinner sig i en sådan explosiv scen och varför mullorna är så paranoid ”