Efter fem månader medger Iranska regimen avrättning av kurdiska politiska fångar.

NCRI – Den iranska regimen har medgett att den hade genomfört avrättning av två kurdiska politiska fångar nästan fem månader sedan i ett fängelse i den västra staden Orumieh.

Myndigheter i stadens centralfängelset berättade till deras anhöriga att de hade hängt den 19 februari 2015 och beordrade dem att betala för kostnaden för genomförandet.

De två kurdiska bröder Ali och Habib Afshari, hängdes tillsammans med fyra andra fångar. På den tiden har myndigheterna hotat deras familjer att inte följa upp sina nära och kära var de befinner sig.

De Afshari bröder, från staden Mahabad, greps i början av 2011 tillsammans med två andra bröder, Jaafar och Vali och torterades i flera månader och dömdes till döden i prästerliga regimens skendomstolar. Brottet var ”moharebeh” ( krig mot Gud).

Ali Afshari, som sköts och skadades under hans gripande, var i ett kritiskt tillstånd på grund av en infektion i hans sår, men regimen vägrade att ge honom med ett minimum av medicinsk behandling.

I ett uttalande den 20 februari 2015 Nationella motståndsrådet i Iran (NCRI) fördömde avrättningen av Afshari bröder och andra politiska fångar och erbjöd sina kondoleanser till deras familjer.