FN bekräftar att 34 har dödats under attacken mot Kamp Ashraf

34  dödades när irakiska soldater stormade Camp Ashraf förra veckan, sade en FN-talesman på torsdag i den första oberoende dödssiffran från den brutala attacken som fördömts av Bagdads allierade i väst.

Talesman för FN:s mänskliga rättigheter, Rupert Colville, i Geneve sade att en övervakningsgrupp såg 28 kroppar i lägret under ett besök av lägret på onsdag. De flesta av de döda tycktes ha blivit skjutna, sade han. Tre av de döda verkade ha krossats till död, sade en västerländsk diplomat i Bagdad, sannolikt från att ha blivit överkörda av ett fordon.

”Detta är en mycket allvarlig händelse och vi försöker få mer information”, tillade Coleville och sa kvinnor var bland de döda.

Han sa att sex kroppar saknas fortfarande.

FN:s besök av Camp Ashraf på onsdag kom fem dagar efter att organet hade framfört önskemål om att få komma in. Den irakiska armén och polisen har blockerat och förbjudit tillträdde till lägret för mer än ett år, efter en liknande attack i juli 2009.

Den officiella dödssiffran efter räden innan besöket kom från bårhuset i Baqoubas allmänna sjukhuset, där officiella sade att de hade mottagit 12 kroppar från lägret.

Shahriar Kia, en invånare i Ashraf sade att 12 kropparna vid bårhuset är sannolikt bland dem omkring 50 lägerinvånare som dog efter att de togs till sjukhuset, timmar efter räden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.