Iran: Ihållande avrättningsmetoder och omänskliga amputationer av händer

Åtgärder utförda av agenter från Khamenei-regimen i rädsla för folkets uppror
Irans högsta ledare, Ali Khamenei, skickar fler och fler fångar till galgen varje dag av rädsla för folkets uppror. Idag, tisdagen den 9 januari, hängdes två fångar vid namn Mohammad Ali Mirzaei och Mahmoud Mirzaei i Qezelhessar-fängelset. Måndagen den 8 januari avrättades tre fångar vid namn Mohammad Hossein Garavand, Keyumars Gholami och Hamed i samma fängelse. Lördagen den 6 januari Saeed Moradian och en annan fånge i Hamedans centralfängelse, torsdagen den 4 januari Soheil Jeloran och Hojjat Kalkhoran i Ardabils centralfängelse och Asghar Barzegar i Yazds centralfängelse och onsdagen den 3 januari en fånge som heter Amir Ahmadzadeh i Sabzevarfängelset hängdes.

Förutom de fyra fångar vars avrättningar tillkännagavs i tidigare uttalanden, hängdes en fånge vid namn Naghi Zayerfar i Maragheh-fängelset tisdagen den 2 januari.

I en annan utveckling, enligt den statliga nyhetsbyrån Mehr den 7 januari, tillkännagav Ali Mozaffari, överdomare i Qom-provinsen, amputationen av två personers händer för stöld. Detta brutala straff utförs medan regimens ledare och revolutionsgardets befälhavare är de största tjuvarna i Irans historia, förskingrar miljarder dollar av människors tillgångar eller slösar bort dem på projekt relaterade till förtryck, kärnkrafts aktiviteter, krigshets och sponsring. terrorism för att bevara regimen. Nyligen avslöjades förskingring av tre miljarder och sjuhundra miljoner dollar i “Debsh” Agriculture and Industry Company som är anslutet till regeringstjänstemän och revolutionsgardet, men ingen har åtalats eller straffats för det. Enligt Khabar-Online-webbplatsens rapport den 5 december 2023 sa Heshmatollah Falahat Pisheh, den tidigare chefen för den nationella säkerhets- och utrikespolitiska kommissionen i regimens parlament, “Den största skam och förskingring har ägt rum i regeringen, och vi bevittnar tystnaden om den parlamentariska tillsynen.”

Samtidigt avslöjade Ahmad Sadeghi, en medlem av Teherans kommunfullmäktige: “170 biljoner rial av Teherans kommunintäkter har försvunnit.”