Den revolutionära domstolen dömde ut ett 13-årigt fängelsestraff för den politiska fången Massoumeh Yavari.

Den politiska fången Massoumeh Yavari fick sju år åtalad för ”förstörelse av offentlig egendom”, och ett år för ”propaganda mot staten”.

Om domen står fast kommer Yavari att få avtjäna sju års fängelse. Den politiska fången Massoumeh Yavari friades från anklagelserna om Moharebeh (för krig mot Gud) och kommunicerade med fientliga regeringar.

Den revolutionära domstolen granskade hennes anklagelser förra tisdagen den 5 december 2023.

Yavari arresterades av agenter från underrättelse ministeriet i sitt hem den 4 september 2023. Ett 20-tal agenter från underrättelse ministeriet attackerade hennes man när han gick in i huset.

Agenterna hade en order som instruerade dem att till och med bryta sig in i huset och göra arresteringarna. De genomsökte huset och beslagtog en del av deras personliga tillhörigheter.

Född 1978, Massoumeh Yavari är hemmafru och mamma till två barn. Hon bor i Golpayegan i Isfahan-provinsen. Säkerhetsstyrkor arresterade henne i Teheran i september 2009. Hon avtjänade tre års fängelse för att ha deltagit i protesterna.

Den politiska fången Massoumeh Yavari är mycket sjuk och lider av olika sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar, blockerade artärer och svår hypotyreos. Hon genomgick också nyligen en lumbal disk operation. Hon uppges vara i svåra förhållanden i fängelset.