Hastig överföring av politiska fångar från Gohardasht-fängelset till Evin och Qezel Hessar-fängelset i Karaj

Det iranska rättsväsendet publicerade ett videoklipp som tillkännager stängningen av Gohardasht (Rajai Shahr) fängelse i Karaj och överföringen av dess fångar till andra fängelser. Sedan måndagskvällen den 31 juli 2023 har minst 300 fångar, inklusive många politiska fångar, överförts till andra fängelser utan föregående notis för att ta bort alla spår av brott ifall sannolik internationella inspektion kommer att hända. Tisdagen den 1 augusti 2023 överfördes fångar i de rikstäckande protesterna, inklusive Mohammad Baroughani och åtta andra anklagade i Ekbatan-fallet, från Gohardasht-fängelset till Qezel Hessar-fängelset i Karaj. Alla dessa fångar hölls utan rättegång och är anklagade för Moharebeh (för krig mot Gud). Mohammad Baroughani, Milad Armon, Alireza Kafa’i, Amir Mohammad Khosh Eghabal, Alireza Barmarzpournak, Seyed Mohammad Mehdi Hosseini, Hossein Nemati, Mehdi Imani och Navid Najjaran överfördes till avdelning 3 i Qezel Hessar.