41 avrättningar under de senaste 11 dagarna och146 avrättningar i maj

Den högsta ledarens strategi för att undertrycka allmänhetens ilska och oliktänkande genom att tillgripa avrättningen av fångar är snabbt intensifieras. Torsdagen den 1 juni satt sex fångar
hängd av Khameneis bödlar i Kahnuj, Kashan och Isfahan fängelser. Bland dem fanns två Baluch landsmän, Aria Parvizi och Ashkan Sohrabi, som träffades deras alltför tidiga öde i Kahnuj fängelse, medan Rasul Sheikh Arpanahi och Nemat Arzani avrättades i Kashan fängelse. Dessutom Aqeel Arab och en annan fångar hängdes i Dastgerd-fängelset i Isfahan. Tidigare till detta, den 25 maj, Ali Mohammad Zera’at och Esmail Nasiri avrättades i Shiraz. Dessa senaste handlingar av brutalitet ger det totala antalet avrättningar i det förflutna
11 dagar till 41 individer. Dessutom den bistra siffran bara för maj 2023 står för inte mindre än 146 avrättningar.