Misogyn regim använder sig av ny undertrycknings metod

I en nyligen genomförd våg av förtryckande aktioner från regimen tillkännagav Ahmadreza Radan, överbefälhavaren för de statliga säkerhetsstyrkorna, den 15 juni att en plan för att hantera kvinnors klädkod med hjälp av övervakningskameror genomförs. Han uppgav också att för identifierade fall fungerar det första sms:et som en första varning, medan det andra sms:et kommer att leda till rättslig och brottsbekämpande uppföljning.

Radan nämnde vidare i en intervju: “Denna viktiga fråga kommer också att drivas vidare vid kusterna i Mazandaran-provinsen, och textmeddelanden och personliga varningar kommer att ges. Vi har också bett regeringen att öka täckningsnivån för våra kameror för att säkerställa säkerhet i alla dimensioner, och president Raisi har gått med på detta.”

Den IRGC-drivna nyhetsbyrån Fars publicerade foton av påstådda “hijab-kriminella”, rapporterade den 16 juni: “Dessa bilder togs de senaste dagarna på Valiasr Street i Teheran. Poliser har tagit bilder av avslöjade kvinnor och använt artificiell intelligens för att identifiera deras identiteter. I vissa fall har rättsfall väckts och skickats till rättsväsendet för vidare åtgärder.