Protester och attacker mot Irans regim fortsätter trots hårda tillslag

Irans rikstäckande uppror bevittnar dess 268 dagar på lördag efter en hektisk dag av demonstrationer och anti-regimmöten i Zahedan, och modiga ungdomar i städerna Urmia och Qazvin lanserar attacker mot regimens platser. Mullans regim har gått långt för att förhindra dessa protester och dämpa oliktänkande, till och med tillgripit ett ökande antal avrättningar och fört bort familjer till demonstranter som dödats av säkerhetsstyrkor under den senaste iranska revolutionen.

Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor). Namnen på 675 dödade demonstranter har publicerats.