Iranska folket i Iran reser sig mot regimens nya ökning av avrättningar

Regimtjänstemän är oroade eftersom dessa typer av sociala/ekonomiska protester vanligtvis är upptakten till stora rikstäckande demonstrationer som leder till politiska krav och människor som uttrycker sin upprördhet mot mullornas apparat i dess helhet. Parallellt med dessa protester fortsätter regimen sin senaste våg av avrättningar genom att skicka fler fångar i isoleringscell och obevekligt hänga ut andra. Rapporter tyder på att minst åtta avrättningar genomfördes i Kerman Central fängelse i södra centrala i lördags och söndags, enligt rapporter från olika källor, inklusive Hengaw mänskliga rättigheters organization och männikorättsaktivister Nyhetsagentur. Mullans regim har avrättat 81 fångar sedan den 21 april. inklusive minst 26 medlemmar av Irans Baluchi-gemenskap. Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna .