Minst 90 fångar har avrättats sedan den 21 april.

Irans landsomfattande uppror bevittnar sin 243:e dag på tisdag när människor från alla samhällsskikt fortsätter sina anti-regim protester. Dessa demonstrationer, sammankomster och strejker fortsätter och blir starkare trots att mullornas regim har ökat antalet brutala avrättningar den senaste tiden. Åtta fångar i städerna Bandar Abbas, Minab, Khorramabad och Rasht skickades till galgen. Minst 90 fångar har avrättats sedan den 21 april.

Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna.