Vågen av massavrättningar fortsätter i rädsla för uppror, 30 avrättningar under de senaste 5 dagarna i Iran

Vågen av massavrättningar fortsätter i rädsla för folkets uppror. Bara på fem dagar från den 27 till den 31 december hängdes minst 30 fångar av den högsta ledaren Ali Khameneis bödlar.

Idag, den 31 december, på den gregorianska kalenderns sista dag, hängdes minst sju fångar, Shir Ahmad Sanjrani och fem andra fångar i Birjands centralfängelse och Noor Ahmad Qalandarzehi i Shiraz centralfängelse av bödlarna. Lördagen den 30 december avrättades Abdul Shavali i Qezelhessar-fängelset.

Fredagen den 29 december rapporterade regimens nyhetsbyrå för rättsväsendet avrättningen av fyra fångar i Urmia fängelset vid namn Wafa Hanareh, Aram Omari, Rahman Parhazu och Nasim Namazi anklagade för spioneri för Israel. Enligt regimens nyhetsbyrå för rättsväsendet har fallet 10 åtalade. De övriga åtalade har dömts till 10 års fängelse vardera. Dessa förhastade avrättningar, åtföljda av påtvingade erkännanden, utfördes som vedergällning för mordet på IRGC:s brigadgeneral Reza Mousavi i Syrien. Samma dag avrättades Asger Abdullah Parikhani i Meshkinshahr-fängelset.

Torsdagen den 28 december avrättades förutom en fånge som hängdes offentligt i Najafabad, Karim Emami Khah i Bandar Abbas centralfängelse, Hassan Rahbar i Gorgan centralfängelse, Reza Eeyvazi i Kashan fängelse och en fånge i Yazd centralfängelse. av Khameneis kriminella agenter. Onsdagen den 27 december avrättades också 12 fångar i fängelserna i Birjand, Hamadan och Qezelhessar.