Avsiktlig förgiftning av studenter fortsätter i olika städer

Studenter och familjer demonstrerar med slagorden ”Död åt Khamenei” och ”Död åt barnmördarregimen” i Teheran
Denna illvilliga handling fungerar som ett verktyg för att hämnas mot flickor i upproret och kompletterar väglednings patrullens förtryckande åtgärder
Projektet att förgifta elever i flickskolor får nya dimensioner varje dag, och regimens ledare försöker dölja regimens roll i detta brott genom att ljuga och skapa motstridiga scenarier.

Zahra Sheikhi, talespersonen för mullornas parlaments hälsokommitté, Majlis, citerades av den statliga webbplatsen Etemad den 1 mars och sa: ”800 studenter förgiftades i Qom och 400 i Borujerd.”

Men revolutionsgardet Ahmad Vahidi, inrikesministern, rapporterades av nyhetsbyrån Quds Force, Tasnim, den 1 mars och sa fräckt: ”Mer än 90 % av förgiftningarna orsakades inte av yttre faktorer, och de flesta av dem var stress och oro som orsakats av att ta upp det här problemet … hittills … inga fall har hittats som kan sägas att vissa element hade orsakat det.”

Under tiden sa Alireza Monadi, ordförande för Majlis utbildningskommitté: ”Baserat på resultaten av testerna fanns N2-gas närvarande i giftet som släpptes ut i skolor”, rapporterade den IRGC-anslutna nyhetsbyrån Fars den 1 mars. .

Bahar News-webbplatsen skrev den 27 februari: ”Vice hälsoministern för forskning medgav att förgiftningen av elever var avsiktlig och sa att vissa människor ville att alla flickskolor skulle läggas ner. Men än så länge har inte ens en enda av gärningsmännen till dessa terrordåd gripits.”

Onsdagen den 1 mars förgiftades elever från flera gymnasieskolor i Teheransar, Parand och Narmak i Teheran. Studenter och deras familjer samlades i protest utanför dessa skolor och skanderade ”Död åt Khamenei”, ”Skam, skam”, ”Död åt diktatorn”, ”Död åt barnmördarregimen”, ”Blodtörstiga Khamenei! Vi kommer att begrava dig under jorden”. Förtryckande styrkor, särskilt civilklädda agenter, hotade familjerna och misshandlade en av mammorna hårt och arresterade henne.

På onsdagsmorgonen var eleverna på 8 flickskolor i Ardabil berusade av giftig gas, rapporterade den statliga nyhetsbyrån ISNA den 1 mars. ”Nästan 100 elever förgiftades idag i Ardabil”, säger Ghani Nazari, en ställföreträdare för Majlis. regimens nationella TV den 1 mars. Tisdagen den 28 februari förgiftades ett antal kvinnliga studenter i studenternas sovsal vid Azad University of Borujerd.

Kedjeförgiftningen av kvinnliga studenter … är inte oavsiktlig, utan ett systematiskt brott och resultatet av ett illvilligt uppsåt i en regim vars kvinnofientliga hysteri har fördubblats på grund av flickors roll i upproret.”