Irans regim avrättar ytterligare två demonstranter för att stoppa den pågående revolutionen

Mullahs regim som styr Iran har avrättat Mohammad Mehdi Karami och Seyed Mohammad Hosseini tidigt i morse. Regimens juridisk bekräftade att de två, arresterade för att ha deltagit i revolutionen som fortsätter över hela landet, hängdes.

Den halvofficiella nyhetsbyrån Mizan, knuten till regimens rättsväsende, rapporterade att de två avrättades för att ha dödat en medlem av regimens paramilitära Basij och blockerat motorvägen Karaj-Qazvin som ligger väster om huvudstaden Teheran. Amnesty International har sagt att rättegångarna “inte liknade ett meningsfullt rättsligt förfarande.” Många rapporter tyder på att de två torterades till påtvingade erkännanden.

Karami och Hosseini befanns också skyldiga till “korruption på jorden”, ett villkor och anklagelse som har krävts mot andra av mullornas så kallade rättsväsende och är medför dödsstraff. Till denna dag är fyra män kända för att ha avrättats av mullornas regim för att ha deltagit i demonstrationerna som började i september. Alla har mött snabba och stängda prövningar.

Regims myndigheter i staden Bijar, Kurdistan provinsen, västra Iran, har skickat och stationerat säkerhetsenheter utanför Mohammad Mehdi Karamis föräldrars hem. Myndigheterna har stängt lokala butiker och hotat butiksägarna. Minst tre personer har förts bort av säkerhetsenheterna, enligt rapporter från lokala aktivister.

Irans landsomfattande uppror markerar sin 114:e dag på lördagen efter att landets modiga baluchis återigen gick ut på gatorna i ytterligare antiregimeprotester mot mullornas styre. Människor i Zahedan protesterade modigt mot regimens högsta ledare Ali Khamenei och mullornas tillslagsmaskin, inklusive IRGC, de paramilitära Basij-enheterna, statens säkerhetsstyrkor (polis) och civilklädda agenter.

Dessa protester är ett starkt svar på regimens senaste kampanj av tillslagsåtgärder mot baluchis med ett ökande antal arresteringar de senaste dagarna, särskilt i staden Zahedan, som är huvudstaden i Sistan & Baluchestan-provinsen.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor. Namnen på 614 dödade demonstranter har publicerats.

Lokalbefolkningen i Zahedan, huvudstaden i Sistan & Baluchestanprovinsen, gick på fredagen ut på gatorna och skanderade slagord mot mullorna, särskilt Khamenei som regimens diktator. Stora skaror av människor startade en demonstration och protestdemonstrationer mot det styrande envälde, och skanderade slagord i linje med folkets fullständiga regimförändring för en bättre framtid. Modiga baluchkvinnor anslöt sig återigen till demonstranternas led i deras fortsatta demonstrationer. Deras slogans inkluderade:

”Död åt förtryckaren! Vare sig det är shahen eller [Khamenei]!”
“Jag kommer att döda dem som dödade min bror!”
“Död åt Khamenei! Fan till Khomeini!”

Demonstranterna i Zahedan höll också plakat med slagord mot regimen samtidigt som de uttryckte sina visioner om ett framtida Iran:

“Nej till kronan [Shah] – Nej till turban [mullahs]! Mullans tid är ute!”
”Vår tystnad är slaveri! Motstånd är livet!”
“Nej till monarki! Nej till [mullornas regel]! Demokrati och jämlikhet!”