Iran inleder en rikstäckande protest med strejker, bojkotter i minst 80 städer

Protesterna i Iran expanderar till den 82:a dagen av landets rikstäckande uppror efter en dag av omfattande strejker av butiksägare i minst 80 städer och studenter vid dussintals universitet som bojkottar sina klasser. Människor i hela landet är engagerade i en tre dagar lång och eskalerande protester mot regimen och på tisdagen är den andra dagen då köpmän och butiksägare fortsätter sin strejk. Detta nya initiativ firar nationens studentdag den 7 december.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 280 städer. Över 700 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor. Namnen på 565 dödade demonstranter har publicerats.

Tidiga rapporter på tisdagsmorgonen tyder på att lokalbefolkningen i Teheran, Isfahan, Mashhad, Shiraz, Yazd, Sanandaj, Javanrud, Kermanshah, Marivan, Ravansar och många andra städer strejkar och stänger sina butiker i solidaritet med den pågående revolutionen mot mullorna. Studenter vid olika universitet i Teheran och Babol bojkottar också sina klasser i solidaritet med det nationella upproret.