Irans uppror fortsätter med massiva nattliga demonstrationer

Irans landsomfattande uppror fortsätter sin 56:e dag på torsdagen efter en hektisk natt med protestmöten mot regimen i många städer över hela landet och många distrikt i huvudstaden Teheran.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 219 städer. Över 550 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor, enligt källor till den iranska oppositionen. Namnen på 368 dödade demonstranter har publicerats av den.

På torsdagen började protesterna med strejker i Mahabad efter en natt av intensiva protester. Kostnadsfria rapporter från denna vilsamma stad i västra Azerbajdzjan-provinsen i nordvästra Iran tyder på att lokalbefolkningen går ut på gatorna och börjar upprätta vägspärrar.

I staden Marivan samlades lokalbefolkningen för att markera den 40:e dagen av Mokhtar Ahmadis mord av regimens säkerhetsstyrkor. Sådana ceremonier håller på att bli scener för antiregimprotester.

Rapporter från Mashhad i nordöstra Iran tyder på att regimens regeringstalesman besökte det lokala Ferdowsi-universitetet bara för att bli förlöjligad av de modiga studenterna.