Brittisk-iransk biståndsarbetare döms till ytterligare ett års fängelse

Iranska regimens så kallade rättsväsende dömde brittisk-iranska biståndsarbetaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe till ytterligare ett år i fängelse för propaganda aktiviteter mot regimen. Det rapporterar brittiska medier på måndagen.

Hon får inte heller lämna landet under ett år för att ha deltagit i en protest utanför iranska regimens ambassad i London 2009, berättar hennes advokat Hojjat Kermani för en av regimens statliga nyhetssidor Emtedad.

Storbritanniens utrikesminister, Dominic Raab, kritiserade domslutet i ett uttalande på twitter och skrev.

”Detta är ett helt omänskligt och omotiverat beslut. Vi fortsätter att uppmana Iran att omedelbart släppa Nazanin så att hon kan återvända till sin familj i Storbritannien. Vi fortsätter att göra allt vi kan för att stödja henne.”