Iran: 17 avrättningar under januaris fyra sista dagar

Vågen av avrättningarna i Iran fortsätter med 17 nya avrättningar mellan den 28 och 31 januari. Därmed har regimen avrättat minst 88 personer i januarimånad för att skrämma det iranska samhället till tystnad.

En av de avrättade var en kvinna identifierad som Zahra Nazarian. Regimen avrättade henne den 31 januari i staden Sabzevar. Två andra fångar Mehdi Azarioun och Hossein Habibi var avrättade samma dag i ett fängelse i staden Urumiyeh.

Regimen verkställde även två avrättningar genom hängning i staden Karaj den 30 januari. Offren var identifierade som Esmaeil Chapeh och Payam. Regimen avrättade dessutom tre andra fångar, Javad Ajamian, Mohammad Hassan Jafari och Mohammad Hossein Esmaeili, i samma stad en dag tidigare. Ali Rajabian var avrättad i Qezelhessar-fängelset samma dag.

Fyra oidentifierade fångar var avrättade den 28 januari i fängelserna Birjand och Qezelhessar.

Student dödad under tortyr

Enligt rapporter från Iran dödade regimens revolutionsgarde 19-årige studenten, Sepehr Shiraani, under tortyr. Agenter från revolutionsgardets underrättelseenhet arresterade honom den 30 januari i staden Zahedan. Familjen var informerad efter två dagar för att hämta hans kropp.

Han var så skjuten i huvudet och hade synliga tecken på tortyr, blåmärken och frakturer på kroppen.
Sepehr Shiraani begravdes fredagen den andra februari i sin hemstad Fanouj i Sistan och Baluchistan provinsen. Många från staden deltog i hans begravning.