Regims nedslag, ekonomiska elände ger upphov till mer oro i Iran

Landets ekonomi fortsätter att uppleva oroande tider och bilder från städerna Teheran, Ahvaz och Marivan visade människor i långa köer som väntade på att köpa nödvändiga matvaror.

Även de mest grundläggande varorna betraktas som en lyx med stigande inflation och skyhöga priser tack vare regimens destruktiva politik, eller bristen på sådan. Detta går parallellt med växande ilska bland allmänheten efter regimens senaste våg av kemiska gas attacker mot oskyldiga skolflickor.

Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna.

Föräldrar och lokalbefolkning i staden Shahin Shahr i Isfahan-provinsen, centrala Iran, gick på lördagen ut på gatorna för att protestera mot den senaste vågen av kemiska gas attacker från regims operatörer som riktade sig mot oskyldiga skolflickor i denna och andra städer över hela landet. En stor skara demonstranter sågs demonstrera mot dessa fruktansvärda attacker och skandera anti-regimens slagord, inklusive:
“Ned med diktatorn!”
“Ned med barnmördarregimen!”
”Så många år av brott! Ner med mullornas regim!”

Regimtjänstemän i Shahin Shahr skickade snabbt säkerhetsstyrkor ut på gatorna för att förhindra att demonstrationen utökades och att fler människor gick med i demonstranternas led. Mullans förtryckande styrkor attackerade demonstranterna och tog till att skjuta upp tårgas för att skingra skaran av fredliga demonstranter.