Irans protester eskalerar över ökande kemiska gasattacker riktade mot skolor

Irans landsomfattande uppror bevittnar sin 209: e dag när protester och ilska bland den iranska allmänheten eskalerar över regimens orkestrerade och organiserade kemiska gasattacker riktade mot landets skolor.Över 1 300 elever och skolpersonal har förgiftats i den senaste vågen av attacker, enligt regimens egna statliga medier. Studenter och deras föräldrar protesterar mot dessa attacker och bojkottar därmed sina klasser som svar på regimens grymheter.

Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högste ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande islamiska revolutionsgardet (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats för att undertrycka de fredliga demonstranterna.

Rapporter visar att Khadijeh Kobra High School i staden Oshnavieh, nordvästra Iran, utsattes för en kemisk gasattack av regimagenter på tisdagen, enligt Hengaw Human Rights Organization. Ett antal av eleverna lider av förgiftning, tillägger rapporten.

. En kemisk gasattack riktad mot “Danesh Regimagenter inledde ännu en kemisk gasattack i Shahin Shahr, den här gången riktad mot Tolu-gymnasiet. School” i Kermanshah, västra Iran, lämnade minst 60 elever förgiftade, enligt Hengaw Human Rights Organization. De överfördes till närliggande medicinska centra och två av de förgiftade studenterna rapporterades vara i kritiskt tillstånd.

I staden Kamyaran i Kurdistanprovinsen rapporterade elever att de luktade “något som liknade ruttna ägg” på en skola som är måltavla för dagens organiserade kemiska gasattacker. Ett antal studenter har lagts in på sjukhus i denna stad.

Regimagenter inledde ännu en kemisk gasattack i Shahin Shahr, den här gången riktad mot Tolu-gymnasiet. Tjänstemän hade grindarna stängda i en timme eller så efter den kemiska gasattacken, enligt studenter på platsen. Ingen ambulans kom till skolan för att ge hjälp och regimens tjänstemän från Röda halvmånen gjorde ingenting. Eleverna säger att endast lärarna hjälpte eleverna att fly från platsen och efteråt höll tjänstemän ett antal av de äldre lärarna inne i skolan.

Ytterligare rapporter från lokalbefolkningen i Shahin Shahr indikerar att alla stadens sjukhus och vårdcentraler är fyllda med studenter som förgiftats i dagens kemiska gasattacker. Dessa anläggningar har kritiskt brist på syre tankar för sina patienter. Minst tio skolor bara i denna stad utsattes för attacker mot kemisk gas av regimagenter på tisdagen.