Förgiftning av flickor i skolor i några städer

En serie förgiftningar äger rum i flickskolor i Qom och omfattningen av detta brott har utvidgats till Teheran och andra städer som Borujerd, Sari, Ardabil, Torbat Jam, Quchan och Kermanshah. Regimmyndigheterna fortsätter att ljuga och lura allmänheten åsikt om detta brott. Idag förgiftades flickorna på Khayyam gymnasium på campus i Teheran-provinsen, och medan några av dem skickades till sjukhuset skanderade andra död slogan för Khamenei.

På måndagen förgiftades ett stort antal elever från två flickskolor i Kermanshah och fördes till sjukhus. Viceguvernör i Lorestan, sade söndagen den 27 februari efter förgiftningen av elever i Borujerd-skolor, förgiftades 107 elever och skickades till sjukhuset på 15 Khordads flickgymnasium. Lördagen den 6 februari fördes fyra studenter i Qom till vårdcentraler på grund av förgiftning. Efter att ha publicerat nyheterna om Fatemeh Rezaeis död, en förgiftad student i Qom, beskrev den statliga nyhetsbyrån IRNA nyheterna som tillverkade av antirevolutionära nätverk.

Katastrofens dimensioner är sådana att efter tre månaders fullständigt förnekande försöker regimen bli av med de viktigaste tjänstemännen genom att erkänna delar av brottet. Yunus Panahi, regimens biträdande hälsominister, sa: “Folk ville att alla skolor skulle stängas, särskilt flickskolor. Hittills har det fastställts att förgiftningen av Qom-skoleelever orsakades av kemiska föreningar av tillgänglig typ.