Städer över hela Iran bevittnar nya protester över ekonomiska problem

Irans landsomfattande uppror bevittnar sin 159:e dag på tisdagen när människor i olika städer gick ut på gatorna igår för att protestera mot dåliga levnadsförhållanden och andra ekonomiska problem. Pensionärer och pensionärer från regimens kommunikationsföretag ledde protesterna medan arbetare från olika företag också krävde försenade lönecheckar samtidigt som de klagade över dåliga arbetsförhållanden under långa timmar av hårt arbete.

Människor i hela landet håller specifikt mullornas högste ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer den förtryckande islamiska revolutionsgardet (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och undertrycker de fredliga demonstranterna.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor, enligt källor till den iranska oppositionen. Namnen på 647 dödade demonstranter har publicerats.

Lokalbefolkningen i Teherans Narmak-distrikt började skandera anti-regimens slagord på tisdagskvällen, inklusive ”Död åt diktatorn!” riktar sig specifikt mot mullornas diktator Ali Khamenei.

Pensionärer och pensionärer från landets medicinska universitet och andra medicinska institutioner håller en sammankomst i Teheran på tisdag för att protestera mot dåliga ekonomiska förhållanden och låga pensioner.

Även butiksägare i staden Baneh i Kurdistanprovinsen i västra Iran protesterar mot landets försämrade ekonomi, som i dag gick ut i strejk som svar på d

en nästvingande nationella valutan, rial och skyhöga priser på basvaror.

Funktionshindrade medborgare samlades i Mashhad idag och krävde pensioner som de var skyldiga och de har nekats i månader, vissa i åratal. Regimen har ständigt gjort avdrag från sin egen statsbudget som officiellt tilldelats funktionshindrade individer.

Kommunarbetare från hela Khuzestan-provinsen samlades i staden Ahvaz idag och höll en protestsammankomst för att kräva ett klargörande av deras anställningsstatus.

Arbetare vid en lokal petrokemisk fabrik i staden Masjed Soleyman i Khuzestan-provinsen, sydvästra Iran, höll en sammankomst på tisdagen och protesterade mot att de inte fått sina lönecheckar och försäkringspensioner under de senaste sex månaderna.

Lastbilschaufförer i staden Nur i Mazandaran-provinsen, norra Iran, har strejkat sedan igår och krävt svar på sina utestående klagomål och protesterat mot dåliga ekonomiska förhållanden.

Lärare samlas utanför regimens utbildningsministerium i huvudstaden Teheran och kräver att tjänstemän tar itu med deras pågående dilemman. Även lärare i Iran har svårt att få pengarna att gå ihop.

Bageriägare i staden Neyshabur i Razavi Khorasan-provinsen håller en sammankomst idag och protesterar mot lokala tjänstemäns vägran att tillmötesgå deras krav.

I staden Tabriz som ligger i nordvästra Iran håller kontraktsanställda i provinsen östra Azerbajdzjan protestmöten och kräver svar från regimens tjänstemän på deras dilemman.

Lärare samlas utanför regimens utbildningsministerium i huvudstaden Teheran och kräver att tjänstemän tar itu med deras pågående dilemman. Även lärare i Iran har svårt att få pengarna att gå ihop.

Bageriägare i staden Neyshabur i Razavi Khorasan-provinsen håller en sammankomst idag och protesterar mot lokala tjänstemäns vägran att tillmötesgå deras krav.

I staden Tabriz som ligger i nordvästra Iran håller kontraktsanställda i provinsen östra Azerbajdzjan protestmöten och kräver svar från regimens tjänstemän på deras dilemman.

Lokalbefolkningen i huvudstaden Teheran började skandera anti-regimens paroller på måndagskvällen, inklusive ”Död åt Khamenei!” ”Död åt IRGC!” och ”Khamenei är en mördare!”

På måndagen samlades pensionärer och pensionärer från regimens telekommunikationsindustri i Lorestanprovinsen i många städer och protesterade mot deras låga pensioner och dåliga ekonomiska villkor. Dessa möten hölls i Teheran, Kerman, Isfahan, Ahvaz, Ilam, Yasuj, Arak, Sanandaj, Rasht, Hamadan, Khorramabad och Kermanshah. Detta fortsätter tidigare demonstrationer som hölls de senaste tre måndagarna i städerna Teheran och andra städer över hela landet.

Under de senaste åren har pensionärer över hela Iran protesterat mot deras försämrade levnadsvillkor, särskilt som regeringen vägrar att anpassa sina pensioner baserat på inflationstakten och fluktuationer i priset på rial, Irans nationella valuta.

Arbetare från företag som är inblandade i bly och andra metaller strejkade i städerna Yazd och Zanjan på måndagen och protesterade mot försenade lönecheckar, hårda arbetsförhållanden och långa arbetstider.

Arbetare och ingenjörer från Kanrood Sazeh Company involverade i en lokal petrokemisk fabrik i staden Chabahar i Sistan & Baluchestan-provinsen i sydöstra Iran strejkade på måndagen och protesterade mot att de inte fått sina betalningar under de senaste fyra månaderna.

Människor i staden Saveh, som ligger söder om huvudstaden Teheran, som har lagt ut handpenning för bostäder med regimens ”Maskan-e Melli”-projekt, höll en protestsamling på måndagen och krävde svar från ansvariga tjänstemän.

Den iranska oppositionskoalitionen NCRI:s tillträdande president Maryam Rajavi kastade ljus över regimens fruktansvärda brott mot det iranska folket, och särskilt mullornas kvinnofientlighet i deras motbjudande inriktning mot iranska kvinnor.

”Den katastrofala förgiftningen av gymnasieflickor i staden Qom fortsätter när regimens åklagare erkänner möjligheten till avsiktliga brottsliga handlingar. Liksom syraattacker i Isfahan, implicerar detta rollerna för IRGC, underrättelse ministeriet och andra officiella organ. En internationell utredning behövs”, förklarade NCRI:s tillträdande president.

Protesterna i Iran började efter Mahsa Aminis död. Mahsa (Zhina) Amini, en 22-årig kvinna från staden Saqqez i Kurdistanprovinsen, västra Iran, som reste till Teheran med sin familj, greps tisdagen den 13 september vid infarten till Haqqani Highway av regimens så kallad ”Guidance Patrol” och överförs till byrån ”Moral Security”.

Hon misshandlades brutalt av moral polisen och dog av sina sår på ett sjukhus i Teheran den 16 september. Händelsen utlöste protester som snabbt spred sig över Iran och återuppväckte folkets önskan att störta regimen.