Irans protester fortsätter med IRGC i Europeiska Parlamentets svartlistning

Irans rikstäckande uppror markerar sin 126:e dag på torsdagen med människor, särskilt i huvudstaden Teheran, som fortsätter sin antiregimkampanj i form av nattliga protester. De styrande mullorna fortsätter att söka en lösning på denna kris eftersom tecken tyder på att Europa sätter regimens islamiska revolutionsgardet (IRGC) med nya straffåtgärder.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor. Namnen på 637 dödade demonstranter har publicerats.

Europaparlamentet gjorde ett kraftfullt drag på torsdagen och antog en resolution med en majoritetsövergripande majoritetsomröstning om att uppmana Europeiska unionen och dess medlemsstater att förbjuda den iranska regimens IRGC som en terroristorganisation och utöka sina sanktionslistor till alla individer och enheter ansvariga för kränkningar av mänskliga rättigheter i landet, inklusive regimens högsta ledare Ali Khamenei, president Ebrahim Raisi, general åklagaren Mohammad Jafar Montazeri, regimens välgörenhetsorganisationer (Bonyads) kopplade till IRGC och de 227 ledamöterna av det iranska parlamentet som uppmanade rättsväsendet att använda sig av dödsstraffet.

598 ledamöter av Europaparlamentet röstade på torsdagen för att anta ett ändringsförslag som lagts fram av gruppen Europeiska konservativa och reformister som nu har blivit en del av Europaparlamentets rapport om genomförandet av den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken.

Tillägget ”fördömer Irans brutala tillslag, inklusive Islamiska revolutionsgardet (IRGC), mot demonstranterna efter Mahsa Aminis död, efter hennes våldsamma arrestering, övergrepp och misshandel av Irans ”moral polis”; Parlamentet uppmanar EU och dess medlemsstater att inkludera IRGC på EU:s terroristlista i ljuset av dess terroristverksamhet, förtrycket av demonstranter och dess leverans av drönare till Ryssland.”

Stöd vårt arbete för mänskliga rättigheter Bankgiro: 5570-3144

Donation


Smärtsam mordet av Mahsa Amini, den 22-årig kvinna

Niloofar Hamedi som avslöjade Mahsas död, arresterad

UN Special Rapporteur calls for accountability on human rights abuses in Iran

 

 

 No to execution 

A book about situation of human rights in Iran

Crackdown on Iran protests

The recent report of Amnesty International about Iran

Stockholm: Demonstration, Nej till avrättning i Iran den 7 okt

FÖRBUNDETS ÅRLIGA GEMENSKAPS MÖTE

The speech of Javid Rahman the U.N. especial reporter of Human Rights in Iran

Categories