Iran ser fler protester trots eskalerande tillslag, iskallt väder

Irans landsomfattande uppror markerar sin 122:a dag på söndagen då landet håller på med iskalla temperaturer och regimen är för inkompetent för att ge ens uppvärmningsgas till tiotals miljoner människor över hela landet. Iran har världens näst största naturgasreserver och ändå ses det iranska folket i städer över hela landet stå i köer för att laga mat/värma gas och fotogen och lägga upp videor från sina hem och butiker som visar den allvarliga gasbristen. Hela tiden har regimens utrikesminister, Hossein Amir-Abdollahian, varit på en mellanösternturné och besökt mullornas allierade och lovat att försörja deras energibehov.

Det iranska folket, under denna pågående kris, uttrycker sitt hat mot regimens högsta ledare Ali Khamenei, revolutionsgardet (IRGC) och de paramilitära Basij-styrkorna, som är mer upptagna med att eskalera sina tillslag mot nationen och fortsätta att skicka fångar till deras galge.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 282 städer. Över 750 människor har dödats och mer än 30 000 arresterats av regimens styrkor. Namnen på 627 dödade demonstranter har publicerats.

På söndagsmorgonen inledde icke-industriella arbetare i hamnstaden Bandar Mahshahr i Khuzestan-provinsen, sydvästra Iran, en strejk och kräver svar från tjänstemän på deras utestående frågor som har ignorerats för länge.

Arbetare på en petrokemisk plats för OCDC-företaget i Gachsaran i Kohgiluyeh och Boyer-Ahmad-provinsen i sydvästra Iran höll en sammankomst idag och gick ut i strejk och protesterade för att få svar på deras sedan länge upphöjda krav.

I Golestanprovinsen, nordöstra Iran, har hundratals människor samlats utanför Molana Gergichs hem, en högt uppsatt person i det lokala Baloch-samhället, för att förhindra myndigheterna från att flytta efter hans kallelse av regimens särskilda präst domstol.

Vid 9-tiden lokal tid på lördagsmorgonen samlades cirka 500 medlemmar av vanliga fångar som hölls i regimens fängelse utanför mullornas så kallade rättsbyggnad för att protestera mot förhållandena för deras fängslade nära och kära. Dessa familjemedlemmar hade rest till den iranska huvudstaden från olika och avlägsna städer. Några barn sågs hålla i plakat där det stod: ”Avrätt inte min far!”

Myndigheterna sände ut säkerhetsstyrkor för att skingra folkmassan i denna sammankomst baserat på den falska förevändningen att rättsväsendet är stängt idag.

I Mallard, en stad i Teheranprovinsen, satte människor eld på Khameneis lokala representants kontor. Fler sådana attacker rapporteras för varje dag som går i städer, städer och byar över hela landet, vilket ytterligare signalerar det iranska folkets växande hat mot mullornas regim.

Protesterna i Iran började efter Mahsa Aminis död. Mahsa (Zhina) Amini, en 22-årig kvinna från staden Saqqez i Kurdistanprovinsen, västra Iran, som reste till Teheran med sin familj, greps tisdagen den 13 september vid infarten till Haqqani Highway av regimens så kallad ”Guidance Patrol” och överförs till byrån ”Moral Security”.

Hon misshandlades brutalt av moral polisen och dog av sina sår på ett sjukhus i Teheran den 16 september. Händelsen utlöste protester som snabbt spred sig över Iran och återuppväckte folkets önskan att störta regimen.