Stor demonstration mot Rouhani i New York

Tusentals iranier deltog i en stor demonstration mot iranska regimens president Hassan Rouhani i New York på tisdagen. Deltagarna påpekade att Hassan Rouhani, som kommer att tala inför FN:s generalförsamling, inte representerar det iranska folket utan prästerskapets envälde som styr Iran genom förtryck och terrorism.

”Nej till Rouhani”, ”terroristen Rouhani måste slängas ut ur FN”, var några av slagorden under demonstrationen som började utanför FN:s högkvarter i New York.

Iranierna uttryckte också sitt stöd för Irans prodemokratiska oppositionskoalitionen, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), och en demokratisk förändring i Iran genom folket och motståndsrörelsen.

”Regimens systematiska ekonomiska korruption är oändligt. Längtan efter en förändring fortsätter att växa och fördjupas i det iranska samhället. Prästmännen som stöder terrorism kan inte och kommer inte att reformera [sitt envälde]. En förändring till ett fritt Iran är inom räckhåll”, skriver Organization of Iranian American Communities US (OIAC), en ideell icke-statlig förening i USA som organiserade demonstrationen, på twitter.