Demonstration mot Zarifs Sverigebesök, Mynttorget

Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), protesterar mot iranska regimens utrikesminister Javad Zarif i samband med hans besök på UD den 20 augusti.

Deltagarna påpekade att Zarif inte representerar iranska folket utan deras förtryckare, prästerskapets religiösa envälde med den högste ledaren, Khamanei. De betonade att Zarif, i egenskap av regiminsider, är högst delaktig i regimens terrorism, MR-brott och regionala aggressioner.

”Zarif är terrorist, släng ut terroristen”, är ett av flera slagord som svensk- och exiliranier skanderade under dagens demonstration på Mynttorget.

Utrikesministern Margot Wallström (S) höll en pressträff efter sitt möte med Zarif utan iranska regimens utrikesminister vid sin sida.

”Jag tror inte att han är rädd för att svara på frågor”, svarade utrikesminister Margot Wallström (S) på frågan om varför Zarif inte deltog i pressträffen.

”Enligt Wallström diskuterades bland annat mänskliga rättigheter, men också den kärntekniska överenskommelsen”, rapporterar Expressen.