Iranska regimen arresterar folk som rapporterar om översvämningar

Tjugofyra internetaktivister har arresterats i Khuzestan, Iran, för att posta online om de förödande översvämningarna som drabbade provinsen under den senaste månaden, enligt chefen för Cyber ​​Police i området.

Överste Shahin Hassanvand sade: ”På grund av offentliggörandet av rykten och falska nyheter på internet som har lett till osäkerhet i samhällets psykiska klimat, övervakade experter från polisstyrkorna sociala plattformar och identifierade 24 internetanvändare som publicerade avvikande nyheter och rykten om översvämning och störd allmänhetens uppfattning. ”

Han sa då att folket överlämnades till domstolen.

Iranska myndigheter varnade medborgare som skickar in online om översvämningarna kan leda till att de arresteras och åtalas.

Ramin Pashaie, biträdande chef för Irans cyberpolisstyrka, sade: ”Alla polisenheter i provinserna har fått uppdrag att övervaka sociala medier och vidta snabba åtgärder mot dem som publicerar bilder och sprider rykten som stör allmänhetens uppfattning och stör samhällets fred. ”

Han anklagade till och med folket att publicera historierna för personlig vinning för att ”öka deras publik och följare”.

Naturligtvis är dessa ”lögner” faktiskt sanningen om vad som hänt i Iran och bristen på adekvat svar från mullaherna, men Regimen vill sopa detta under mattan eftersom de är mer oroade över att bevara sin regel än att rädda iranska människor, som med rätta irriterar det iranska folket och får dem att protestera.

Den iranska regimen har skickat flera enheter av islamiska revolutionära vaktkorps (IRGC), liksom den IRGC-backade Fatemiyoun-avdelningen, som utsetts som en terrorgrupp från USA, till Khuzestan för att stoppa protester. Folket chanted mot Regime och IRGC för att inte hjälpa dem. De kritiserade också den tidigare IRGC Basij-chefen Mohammad Reza Naqdi för att komma in i området för ett foto upp, samtidigt som de lämnar folket i fara.

Att arrestera människor för att rapportera om översvämningarna har blivit rutin för regimen. Irans advokat sade att sådana människor ”störde landsäkerheten”. Förra veckan greps fyra personer i Teheran för att rapportera om inkompetens hos tjänstemän vid översvämningsansträngningar, flera demonstranter greps i Ahvaz och 11 flyktingarbetare arresterades i Khuzestan för att upprätta översvämningsbarriärer och tillhandahålla stöd till översvämningsoffer.

Den iranska regimens ministerium för underrättelse och säkerhet (MOIS) slog ett område i Malashiyeh, Khuzestan-provinsen, för att arrestera de frivilliga som bevisade räddningsinsats ut ur sina egna fickor.

Trots att ha den nödvändiga utrustningen och andra tillgångar i Khuzestan, har regimtjänstemän inte lyft ett finger för att rädda lokalbefolkningen och / eller förhindra den massiva förstörelsen som orsakats av de senaste översvämningarna.