Chockerande bekännelser om Irans regims inaktivitet och döljer dimensionerna av översvämningsförluster

Sexton dagar efter översvämningens början döljer mullas omänskliga regim de verkliga dimensionerna av mänskliga och ekonomiska förluster, samtidigt som man hindrar folkets vrede genom teatraliska drag och falska rapporter från regeringen, Gardister (IRGC ) och militärt bistånd.

Mohammad Pakpour, chef för Gardisters ’markstyrkor, presenterade idag i en telefonrapport till Försvarsmakten, General Bagheri, några av de katastrofala dimensionerna av den förödande översvämningen och inaktionen av mullas regim i konfrontera denna katastrof.

Han sa: ”De sa i två eller tre dagar att översvämningen kommer, evakuera, utan förgrund utan att till exempel ge dem ett tält, nu evakuerar de, var de ska åka, åka på ett berg som är kallt, nu vatten har tagit överallt, det finns ingen väg, bara en öppen gasväg … Många byar, de flesta byar har ingen väg, det finns ingenting, bara med bara en helikopter, lite mat är tagen där …. El är avskuren eftersom alla kablar har fallit. ”

Han tillade: ”Det finns för många problem, det finns ingen ledning. Ingen myndighetsmedlem vågar åka dit, det är hemskt. Gud är vittne att de är väldigt arga. Jag har bara kunnat gå ur vägen. väldigt upprörd. De är väldigt arga. De har en mycket hemsk situation ”(Tasnim News Agency, 2 april 2019)

Det här är för några timmar sedan, sade Rahmani Fazli, mullas regimens inrikesminister, i en uppenbar lögn: ”Från och med igång sökte jag lättnad till Poldokhtar minut i minut … i mitten av natten blev det klart att förutom problem som orsakats av skador på grund av översvämning och evakuering av vissa bostadshus på grund av översvämningen för några av våra medborgare i Poldokhtar, har ingen allvarlig och specifik mänsklig skada rapporterats. ”

Samtidigt sade Morteza Kashkouli, befälhavaren för Lorestan : ”Omkring 600 hus i södra delen av Mamoulan har blivit helt nedsänkt, även 30% av staden Poldokhtar har varit omringad av vatten sedan igår kväll” och lagt till i en flagrant lögn, ”Men trots alla dessa problem har vi lyckligtvis bara bevittnat en död i dessa områden.” Han underkände också implicit folket och sa: ”Den största orsaken till skador som orsakats av översvämningen har varit de misstag de senaste åren har lett till konstruktion och odling i flodbädden.” (ILNA State News Agency)

Under tiden meddelade regeringens inrikesminister att ”några områden i Khuzestan-flodbassängen, särskilt områdena Susangerd, Shoosh och Dezful” borde evakueras. Det är dock oklart var de fattiga människorna ska gå. Han skyllde skamligt folk för ekonomiska och mänskliga förluster och sa: ”Trots förväntan och informationen och tilldelningen och utrustningen av vissa säkra ställen föredrog några av våra medborgare att stanna i sina hem eller ta tillflykt i de omgivande bergen ut ur rädsla för översvämning. ”

”Befogenheten att evakuera staden Fath ul-Mobin och alla byar i flodbassängen i Shush, Shushtar och Azadegan-slätten utfärdades och folk blev ombedda att gå till säkra hamnar och akutläger”, Revolutionary Guard Corps Fars News Agency sa. Men varken de revolutionära vaktarna eller mullahs inrikesminister sa där dessa säkra platser och imaginära läger var.

Maryam Rajavi beskrev den förödande översvämningen och dess offer och stora förluster som en nationell katastrof. Mulllahs anti-mänskliga regim, dess ledare och de revolutionära vakterna ansvarar för miljöförstörelsen, förstörelsen av skogar, storstöldstöld, utmattning av kapital i förtryck, terrorism och krigföring och lämnar Iran mot naturkatastrofer försvarslös.

Fru Rajavi tillade att arméns och IRGC: s anläggningar och alla offentliga anläggningar skulle vara tillgängliga för allmänheten. Regimen måste också öppna vägen för internationellt bistånd, men hittills har det stängt vägen för nationellt och globalt stöd.