Iran: Holka ur båda ögonen hos en fånge; 21 avrättningar under de första 8 dagarna i november

I en brutal och fruktansvärd brott, regimen i Iran förblindade båda ögonen hos en fånge Mohammad Shahriari den 8 november, den kriminella chefen för Teheran domstol, sade i detta avseende ”Dokumentationen hade sänts till Teheran brottmålsdomstolen i form av proxy, på den aktuella dagen och med närvaro av chefen för Teheran brottmålsdomstolen och relaterade experter, (vedergällning) genomfördes på båda ögonen ”. (Nyhetsbyrån Fars anslutna till IRGC november 8). För närvarande är åtminstone sju andra fångar i Iran fängelser väntar den brutala straff av bländande deras ögon.

På November 8 två kurder i fängelse Qorveh och den 7 november tre fångar i Mahabad och Qazvin sändes till galgen. Följaktligen antalet avrättningar bara sedan början av november nådde 21.

Genomförandet av dessa vilda domar, som är endast en bråkdel av de katastrofala dimensioner av kränkning av de mänskliga rättigheterna i Iran, visar mycket tydligt att den krisdrabbade regim aldrig ska avstå från dödande, genomförande och brutala domar.

Tystnad och passivitet inför dessa fruktansvärda brott som har ont samvete den samtida mänskligheten är brott mot principerna om mänskliga rättigheter. Dokumentationen av kränkning av mänskliga rättigheter i Iran bör hänvisas till FN: s säkerhetsråd. Engagemang och eftergifter av detta system är endast ett incitament till barbarismen. Fortsättning och utvidgning av förbindelserna med denna regim ger ett moratorium för avrättningar och grymma straff.