Stoppa dödsdomen mot min vän Jafar Kazemi |Newsmill

Jafar Kazemi kan när som helst avrättas, hans dödsdom har blivit bekräftad. Han är anklagad för att stödja iranska oppositionen Folkets Mujahedin, samt ha organiserat demonstrationer emot den Iranska regimen. Hans dom är ”Mohareb” vilket betyder ”Guds fiende”. Det är en dösdom man inte kan köpa sig fri från i Iran genom borgen.

Kazemi har tidigare suttit fängslad som politisk fånge (1981 till i början av 1991). Hans brott: han har som så många andra kämpat för ett fritt Iran. Jafar har fru och två barn. Jag känner honom personligen och det finns bara två ord att säga om honom: Modig och Frihetskämpe. Han har alltid sat folkets bästa först och inte in egen lycka.

Jag vädjar till alla humänitära organisationer att göra allt för att rädda Jafaar Kazemis liv. Något måste göras snart, för det är ont om tid!

http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/03/stoppa-d-dsdomen-mot-min-v-n-jafar-kazemi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.