Stöd oss

 

Världssamfundet måste stödja folkupproret i Iran

Det hjärtskärande mordet på 22-åriga Mahsa Amini den 16 september 2022 av regimens agenter speglar vad kvinnor i Iran har utstått i 43 mörka år. Mordet på henne blev gnistan till ett omfattande uppror som har täckt mer än 280 städer i 31 provinser.  

Enligt fält rapporterna har minst 750 personer dödats och cirka 30.000 gripits och fängslades.  

Iran är på branten av förändring av kvinnor och ungdomar som leder vägen mot demokrati. Trots det brutala statens angrepp ökar protesterna och skakar teokratins ömtåliga grundvalar. 

Det Iranska folkets uppror mot kvinnofientlighet pågår med grundläggande krav såsom yttrandefrihet.  

Protesterna i Iran har skapat en kraftfull anda av förmåga till förändring och visar också folkets djupa avsky och motvilja mot regimen. Världen har hyllat det iranska folkets tapperhet och uppmanat till demokratiska förändringar. 

Ett slagord riktar mot prästerskapets religiösa envälde i sin helhet hörs under de landsomfattande protesterna. ”Ned med diktatorn”. Detta i sin tur visar följande viktiga aspekter. Upproret är organiserat och samordnat. Iranska folket förkastar regimen i sin helhet. Idag leder motstånds celler protesterna i landet där kvinnor och den unga generationen står i första ledet. 

Ett demokratiskt regimskifte i Iran är självfallet ett ansvar för Iranska folket och därför fortsätter de folkliga protesterna trots regimens dödliga våld, massavrättningar och tortyr. 

Detta visar att folket i Iran med sin motståndsrörelse tar sitt ansvar med livet som insats och de har modet, beslutsamheten och kunnandet för att störta prästerskapets religiösa envälde och etablera ett fritt och demokratisk Iran. 

Stöd oss och vara rösten av de modiga unga människor och kvinnor som möter regimens extrema brutalitet på gatorna i städerna i Iran för att utveckla kampen för rådande frihet.

Våran aktuella projekt är enligt nedan:

1. Legal kampanjen, Världsomspännande informationskampanj för att tvinga mullorna att släppa de arresterade. 

  • Vi anordnar möten och demonstrationer, informerar internationella organisationer.
  • Vi arbetar och anlitar till internationella jurister och advokater.
  • Vi försöker att få FN och regeringar att sätta press på mullorna.

2. Förmedla budskapet om  omvärlden stöd till Iranska folket och de fängslade aktivister.

Vi rapporterar alla våra och internationella organisationers aktiviteter i stöd till folket via satellit TV kanalen Sima-ye Azadi (Iranska nationella motstånds TV Kanalen, www.iranntv.com) och sociala medier till folk i Iran. De ser det internationella stödet och omvärldens solidaritet och engagemang som ger dem hopp och kraft för kampen för frihet.

Vår kamp har givit resultat. Det internationella trycket på regimen har ökat. Vi får återkoppling inifrån Iran om att folk känner till alla aktiviteter. De värdesätter omvärldens stöd.

Hjälp oss i vår kampanj så vi kan stoppa regimens brutala beteende.

Hjälp oss så vi kan fortsätta tills alla fångar är fria.

Hjälp oss så vi tillbringa friheten.

Stöd oss med våra projekt

för mänskliga rättigheter i Iran:

Bankgiro nr : 5570-3144