Iran: 5 fångar avrättade genom kollektiv hängning

Repressiva åtgärder och hot ökar av rädsla för växande protester

Prästerskapets myndigheter i staden Gonbad-e Kavouss avrättade på tisdagen, den 9:e november, fem fångar genom kollektiv hängning.

Fyra dagar tidigare, den femte november, hade en annan fånge avrättats genom hängning i Esfahans centrala fängelse.

Dessutom blev fyra fångar piskade offentligt på två olika platser i staden Tabass under samma dag.

Det vacklande prästerskapet tar till barbariska och omänskliga straffmetoder, avrättningar och förföljelse med avsikt att skapa en atmosfär av skräck i samhället.

Sajedi-Nia, chefen för Stor Teherans säkerhetsstyrkor, rapporterade att 100 personer i åldrarna 19-30 år hade gripits i samband med genomförandet av den s.k. planen för ”Ökat granskapsäkerhet i huvudstaden” på två tusen olika platser i Teheran. Han förklarar vidare att ”ytterligare 400 personer har identifierats och kommer att arresteras inom kort … de arresterade skall visas upp offentligt i distrikten för att statuera ett exempel”, rapporterar statliga medier, den andra november, genom att citera chefen för säkerhetsstyrkorna i Stor Teheran.

I staden Oroumiyeh meddelade polischefen att 3829 personer har arresterats under det första halvåret i det nuvarande persiska kalenderåret (21:a mars-22:a september) anklagade för att ha deltagit i könmixade kampanjer, smuggling av parabolantenner och … Han berättade även att syftet med dessa gripanden är att ”bryta moralen hos de arresterade” och ”statuera ett exempel” för de andra medborgarna.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.