Irans uppror tillbringar 41:a dagen med eskalerande protester och strejker

Irans kontinuerliga landsomfattande uppror går in på sin 41:a dag på onsdagen när människor i hela landet fortsätter sina anti-regimeprotester när fler sektorer av den iranska ekonomin inleder strejker i solidaritet med de allmänna protesterna.

Lokalbefolkningen i staden Saqqez i Kurdistanprovinsen, västra Iran, samlades vid Mahsa Aminis viloplats till hennes minne på den 40:e dagen efter hennes bortgång. Trots att myndigheterna hade gått långt för att blockera vägar och tillgripit olika åtgärder för att förhindra en ceremoni till Mahsas minne, började en stor folkmassa på platsen skandera anti-regimens slagord, inklusive “Död åt diktatorn!” hänvisar till regimens högsta ledare Ali Khamenei.

Demonstranterna skanderade också ”Vi kommer att störta diktatorn! Vi kommer att hämnas Mahsas dödande!” och “Detta är året Khamenei kommer att störtas!”

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 198 städer. Över 400 människor har dödats och mer än 20 000 har arresterats av regimens styrkor, enligt källor till den iranska oppositionen NCRI. Namnen på 260 dödade demonstranter har publicerats.