Svensk- och exiliranier uppmärksammar 41-årsdagen av 1979 års anti-monarki revolution

 Svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motståndsrådet (NCRI), uppmärksammade 41-årsdagen av 1979 års anti-monarki revolution i Iran med en stor demonstration på Mynttorget i Stockholm.
 För 41 år sedan den här veckan bedövade den iranska revolutionen världen. Men iranska folkets dröm om en bättre framtid och demokrati omvandlades snabbt till en mardröm när prästerskapet usurperade makten. Regimens första högste ledare, Khomeini, missbrukade folkets förtroende och grundade en ”Islamisk republik” med en systematisk förföljelse av oliktänkande och politiska krafter som förkastade hans religiösa envälde.
Deltagarna visade sitt stöd för senaste tidens folkliga protester i Iran som pågår alltjämt trots regimens brutala nedslag mot demonstranter. De upprepade folkets slagord mot regimen och dess paramilitära styrka revolutionsgardet från den senaste tidens protester som ”Ned med diktatorn, ned med Khamenei [regimens högste ledare]”.
Dessa regimkritiska protester över hela landet visar att iranska folket inte har gett upp drömmen om ett fritt och demokratiskt Iran utan gör allt i sin makt för att ta tillbaka den stulna revolutionen.
NCRI:s valda president Maryam Rajavi skickade ett videomeddelande till deltagarna.