Hundratusentals demonstrerar mot regimen i många städer i Iran

Hundratusentals människor demonstrerar mot iranska regimen i 17 provinser i Iran. Demonstranter kräver regimskifte och riktar sina slagord mot prästerskapet och revolutionsgardet.

Regimen har skickat ut sina repressiva säkerhetsstyrkor och revolutionsgardet i flera städer för att stoppa spridningen av de regimkritiska protesterna som pågår i tredje dag. Det kommer rapporter om att regimen har skjutit tårgas mot demonstranter i flera städer.

Sverige måste agera för att ställa iranska regimen till svars för dess förtryck och för att ha skjutit ner passagerarplan där 176 människor däribland flera svenskar omkom.

Statsminister Stefan Löfven (s) fördömde nedskjutningen av passagerarplanet i Iran i ett rakt och tydligt telefonsamtal med iranska regimens president Hassan Rouhani under söndagskvällen, rapporterar Aftonbladet.

”Irans erkännande ger förutsättningar för den grundliga och transparenta utredning som måste klargöra alla omständigheter kring nedskjutningen. Den nationella expertis som Sverige och övriga drabbade länder har rätt att bidra med måste beredas fullständig insyn i utredningen”, skriver regeringen i ett uttalande på söndagen.

Rouhani har lovat att iranska myndigheter ska samarbeta till fullo, enligt regeringens uttalande.Enligt filmare sju människor har skjutits till döds av regimens styrkor.

Stöd vårt arbete för mänskliga rättigheter

Bankgiro: 5570-3144

UN Special Rapporteur calls for accountability on human rights abuses in Iran

 

        No to execution  No to prison

A book about situation of human rights in Iran

Crackdown on Iran protests

Debattartikel på GP: Sverige måste sluta stötta Irans brutala regim

Dataskyddsförordningen

Dataskyddsförordningen

The recent report of Amnesty International about Iran

Stockholm: Demonstration, Nej till avrättning i Iran den 7 okt

FÖRBUNDETS ÅRLIGA GEMENSKAPS MÖTE

The speech of Javid Rahman the U.N. especial reporter of Human Rights in Iran

Årliga mötet 2020

Categories