Iran-protester – Över 1500 dödade i det iranska folkets nationella upproriska namn på 520 släppta martyrer

skockerande och oöverträffad brott, en av hemska brottslighet i 21: e arhundrade.

Anrop till FN: s säkerhetsråd, EU: Brådskande åtgärder för att avbryta brott och övertryck; De arresterade måste släppas; skicka en utrednings mission till Iran för att utreda dessa brott.

Över 1 500 demonstranter har dödats under det iranska folket i hela landet i olika provinser i hela landet. Minst 400 har dödats i Teheran, 320 i Kermanshah, 270 i Fars, 240 i Khuzestan, 120 i Isfahan och 100 i Alborz (Karaj).

Hittills släpptes namnen på 504 dödade i 56 städer.

Enligt ögonvittnen fördes hundratals kroppar till Namazi-sjukhuset i Shiraz under upproret. Dessa har inte inkluderats i dödsfallet och undersöks.

Den iranska regimen har tyst och försöker dölja fakta. En månad efter det rikstäckande upproret gör den geografiska regimen, som är rädd för de inhemska och internationella konsekvenserna av dess brott mot mänskligheten, sitt yttersta för att dölja antalet martyrer och deras namn samt antalet arresterade och fängslade. De förtryckande krafterna vägrar överlämna kropparna av de dödade till deras familjer. Många av de ropades från sjukhus eller gator och begravdes på okända platser. 

Maryam Rajavi, den valda presidenten för National Resistance of Iran (NCRI), sade att regimen fortfarande vägrar att lämna martyrernas kroppar och kräver modigt att deras familjer betalar för de kulor som den mördade sina barn med. Detta chockerande brott är utan tvekan en av de mest fruktansvärda brott under 2000-talet och av alla mått uppgår till ett uppenbart fall av brott mot mänskligheten.