Iran: 13 avrättningar på en dag, inklusive två avrättningar i allmänhet och hand Amputation av tre fångar i Qom

DMRF uppmanar alla internationella människorättsmyndigheter och organisationer, särskilt högkommissariatet för mänskliga rättigheter, den särskilda rapportören om situationen för de mänskliga rättigheterna i Iran om godtyckliga avrättningar och tortyr, för att fördöma det administrativa systemet för avrättningar och medeltida bestraffningar, såsom handamputation. Det uppmanar också det internationella samfundet, särskilt Europeiska unionen och Förenta staterna, att sanktionera mullas regimen från att begå dessa brutala bestraffningar. Ledarna för den barbariska härskande Iran, som är skammen för den moderna mänskligheten, måste avvisas från nationernas familj och ställas inför rätta.
Endast under perioden 12-22 september 33 fångar avrättades. Den 21 september amputerade de också händerna på tre fångar i Qom-fängelset. Tretton fångar utfördes endast onsdagen den 20 september i Qom och Gohardasht fängelser i Karaj. Två offentliga avrättningar genomfördes i städerna Aq Qala och Pars Abad.
Mellan den 12 och 19 september avrättades 20 andra fångar, inklusive en kvinnlig fånge, i Khorramabad, Karaj, Ardebil, Tabriz, Mashhad, Borujerd, Zanjan och Kerman. Fyra av dem genomfördes offentligt i städerna Islamabad Gharb, Anbarabad, Ilam och Salmas. Yadullah Movahhed, regeringschefens domare Kerman, kallade de fem avrättade fångarna i staden ”orsaken till osäkerhet och ondska”.
Orsak till avrättningar och arresteringar av människor på avgifter som smuggling droger och rån sker medan de största tjuvarna i Irans historia är ledarna för den härskande regimen, vars astronomiska och kedje stölder är de ständiga frågorna om den inre kampen bland de här gruppernas fraktioner , och narkotikasmuggarna i Iran och många länder i världen från Kanada och USA till olika europeiska länder i Fjärran Östern Asien och Australien styrs av Khamenei, regerings högsta ledare och revolutionärvakterna.

 
 

More Posts in Mänskliga rättigheter

 
 

Share this Post