Svensk medborgare dödad av Irakiska armen

Atefeh Sebdani berättar att hennes fosterbror är en av de dödade.

– Han sköts i bakhuvudet och bilderna finns redan på Youtube. Jag har själv sett dem.

Enligt den regimkritiska organisationen National Council of Resistance of Iran (NCRI) har en massaker begåtts mot civila invånare i lägret och dödstalen är uppe i 32 personer. Dessutom ska ett tiotal personer vara i akut behov av sjukvård som just nu inte finns på flyktinglägret.

Atefeh Sebdani växte upp hos en fosterfamilj i Göteborg med fyra andra barn som flytt från Iran, varav en nu uppges vara dödad.

– Han är uppväxt i Göteborg men flyttade till Paris i början på 2000-talet. Hans sista ord var att vi skulle ses snart igen.

Hennes största oro är nu att hennes biologiska föräldrar, som bor i Camp Ashraf, är bland de skadade eller döda.

Demonstrerade

Anhöriga till Camp Ashraf-invånarna, demonstrerade på fredagsmorgonen utanför den amerikanska ambassaden i Stockholm med anledning av attacken mot lägret. Ett femtontal besökte även på eftermiddagen GP-huset för att uttrycka sin oro.

– Folk måste förstå, säger Farimah Simfors.

– Våra släktingar och vänner mördas men ingen gör något. Hur kan de tillåtas hålla på så här?

En kvinna som heter Fatameh har sin dotter, bror och brors fru i lägret.

– Vi kan bara sitta på internet och se när dödstalen uppdateras. De har skjutit med kanoner och gevär och kört över folk med pansarfordon. Vad har vi kvar att leva för?

Videofilmer och bilder, som regimkritiska Folkets mujahedin har skickat, visar kravallutrustade soldater och fordon som rycker fram, och skadade personer som bärs bort.

Iraks militär har själva bekräftat att tre personer dödades i sammanstötningar med stenkastare i lägret men det finns ännu inga oberoende rapporter om vad som hänt. Svenska Utrikesdepartementet har fått in uppgifter om att en svensk man ska ha dödats men har inte kunnat bekräfta uppgifterna med ambassaden i Bagdad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.