TEHRAN (Reuters) – Iran has enriched 17 kg of uranium to 20 percent purity, a top official said on Wednesday, underscoring Tehran’s determination to push ahead with its nuclear program despite new international sanctions.

Iransk polis har gett ut officiella varningar till 62 000 ”dåligt beslöjade” kvinnor i den heliga shiitiska provinsen Qom, som ett led i statens skärpta kontroll av kläder och uppträdande, rapporterar den brittiska tidningen The Telegraph.

Hundra bilar med olämpligt klädda kvinnor har konfiskerats, berättar provinsens polischef Mehdi Khorasani som menar att en uppluckring av Irans sedlighetsregler ”är fiendens mål”. Polis och militär har även stoppat bilar med unga män och kvinnor för utfrågning om deras släktskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.