Stormanifestation i Paris till stöd för iranska folkets uppror

Flera tusen exil iranier, sympatisörer till iranska motståndsrörelsen (NCRI), hedrade årsdagen av den demokratiska revolutionen mot Shahens diktatur 1979 i Iran med en stormanifestation i Paris i solidaritet med iranska folkets uppror.

Deltagarna framhöll att iranska folket vill ha ett demokratiskt regimskifte och förkastar både prästerskapet och Shahens diktatur. De uppmärksammade detta genom att skandera folkets populära slagord, ”Ned med förtryckare, både Shahen och högste ledaren”.

Manifestationen riktade sig även mot EU och medlemsstaternas regeringar med kravet att terrorstämpla revolutionsgardet.

Flera personligheter, politiker, franska borgmästare och representanter från iranska samfund i EU höll också tal. Manifestationens huvudtalare var Iranska nationella motståndsrådet, NCRI:s valda president, Maryam Rajavi.

Exil iranierna hedrade dessutom iranska folkets martyrer som regimen dödat under det folkliga upproret som pågår sedan fem månader.

Manifestationen avslutades med en marsch till Les Invalides.