Lärare i Iran organiserar landsomfattande protester för tredje dagen

Lärare i Iran gick ut i landsomfattande protester för tredje dagen i rad på måndagen. Protester ägde rum i flera städer framför lokala utbildningsdepartement. Lärarprotester förekom i över 70 olika städer under söndagen.

Regimens repressiva säkerhetsstyrkor och underrättelsetjänst försökte desperat stoppa protesterna och attackerade lärarna i flera städer.

I Teheran samlades lärarna framför regimens parlament under måndagen trots försök från regimens repressiva säkerhetsstyrkor att stoppa protesten.

Lärarna protesterar mot dåliga levnadsvillkor och låga löner. Men deras slagord är riktade mot regimen i sin helhet med en uppmaning till lärarna i hela landet att resa sig mot prästerskapets envälde och kräva sina rättigheter.