Mänskliga rättigheter centrum rapporterar

Onsdagen den 30 december började Maryam Akbari Monfar en politisk fånge som fängslades i fängelset Evin började det 12: e året av hennes straff. Efter Ashuras händelse 2009 arresterades Maryam Akbari Monfared den 3 december 2009 kl. 3 och dömdes till 15 år i fängelse sen våren 2010 av avdelning 15 i Teheran Revolution Court av domare Abolqasem Salavati. Hon anklagas för ”Moharebeh genom medlemskap i PMOI / MEK” en avgift som hon inte godtog.

Efter att ha varit fängslad i 9 månader i en av de ensamma cellerna i MOIS-interneringscentret, känt som avdelning 209 i Evin-fängelset, och kvinnliga avdelningar överfördes hon till fängelset Rajaee Shahr tidigt på hösten 2010. Hon överfördes sedan till Qarchak-fängelset i mitten av våren 2011.

Det ska nämnas att två av hennes bröder avrättades av Irans revolutions domstolsbeslut 1981 och 1984 med ansvar för medlemskap i PMOI / MEK. Hennes yngre bror och hennes syster avrättades under vågen av avrättningen av politiska fångar sommaren 1988. Fru Monfared är mor till tre flickor och har hittills berövats rätten till rättegång eller till och med en dag i fängelse. (Mänskliga rättighetsaktivister i Iran – 30 december 2020)