Flera barn rapporterade dödade under Irans protester i november 2019

Trovärdiga rapporter säger att flera barn är bland de demonstranter som skjutits och dödades efter att protesten bröt ut den 25 november i mer än 173 städer över Iran.

Många videoklipp som delas på sociala medier verkar visa Irans regimes användning av dödlig vapen mot demonstranter under Irans protester i november 2019.

Mer än 600 personer, inklusive flera barn sköts och dödades på ett kritiskt sätt av IRGC, Bassij, undercover intelligent-agenter och polisen.

Minst 4 000 människor sköts och skadades medan mer än 10 000 arresterades, många av dem efter att de sköts. Den slutliga statistiken kan vara mycket högre på grund av en tio dagar lång nyhetsnedläggning som myndigheterna införde via internetstängning.

Nikta Esfandani sköts i huvudet av säkerhetsstyrkor den 16 november 2019 på Teheran, Sattar Khan Ave. Familjen till Nikta Esfandani letade efter henne i tre dagar innan de kunde ta emot hennes kropp. Regimes tjänstemän berättade för hennes familj att eftersom hon bara var 14 och var liten skulle de inte begära kostnaderna för kulor. Född i april 2005 begravdes hon på Behesht-e Zahra-kyrkogården den 20 november 2019.

17- åriga Mohammad Berihi sköts och dödades den 15 november i Ahvaz, huvudstaden i det oljerika Khuzestan-provinsen, sydväst Iran.

17-åriga Sasan Eidi Vand sköts också till döds av säkerhetsstyrkor i Isfahan, centrala Iran.

17-åriga Amir Hossein Dadvand sköts och dödades av de statliga säkerhetsstyrkorna också iIsfahan.

13-åriga Amir Reza Abdollahi sköts till döds den 19 november av statens säkerhetsstyrkor i Eslamshahr, Teheran. Hans familj är bosatt i Elalamshahr, Teheran-provinsen. De överlämnade hans döda kropp den 18 november efter en 3-dagars uppföljning. Amirrezas familj har pressats för att undvika att prata med media. Hans kropp överlämnades under förutsättning att familjen begravde honom i tystnad.

16-åriga Reza Neisi sköts och dödades den 16 november av statens säkerhetsstyrkor i Ahvaz.

Pezhman (Ali) Qolipour Malati, under 18 år, var på väg att skaffa sin broder en smokare för sin bröllopsdag när han sköts av säkerhetsstyrkor i Karaj. Hans kropp lade sig vila den 24 november i Langeroud, norra Iran.

Reza Moazami Gudarzi, 18, återvände från ett gym när han sköts och dödades av regimens säkerhetsstyrkor. Myndigheterna överlämnade hans lik till hans familj under förutsättning att de håller hans begravning i en avlägsen by. Han begravdes i en avlägsen by i Borujerd, väster om Iran.

17-åriga Mohammad Taheri sköts och dödades av säkerhetsstyrkor i Saveh under protesterna.

18-åriga Pedram Jafari sköts och dödades av regimens säkerhetsstyrkor i staden Karaj nära Teheran.

Enligt kurdiska källor dödades en oidentifierad kvinnlig student i Sanandaj, huvudstad i Kurdistan-provinsen. En student som hade bevittnat scenen sade att en kvinnlig student från Saqqez drabbades av en tårgasbehållare i buken på söndag kväll den 17 november 2019 och dog så småningom.