Säkerhetsstyrkor sköt mot demonstranter i Iran

Iranska regimens repressiva säkerhetsorgan sköt skarpt mot demonstranter i staden Desful på lördagen, den 15 februari, enligt rapporter från Iran.

Massiva protester bröt ut i torsdags i flera städer i Iran, främst i den sydvästra delen av landet, efter att regimens television sände en kritiserad TV-serie som kränker iranska folkgruppen Lörer.

Regimens säkerhetsstyrkor drabbade samman med demonstranter i olika delar av staden, inklusive Modaress-distriktet och öppnade eld mot de försvarslösa demonstranterna. Skottlossning hördes även i andra distrikter i staden.

Ett antal demonstranter uppges ha blivit allvarligt skadade medan hundratals andra har blivit arresterade.

Våldsamma protester har även ägt rum i andra städer där Lörer utgör en majoritet av befolkningen. Demonstranter har attackerat regeringsbyggnader, krossat bankfönster och satte eld på bensinstationer. Protesterande ungdomar satte eld på flera bilar och motorcyklar tillhörande regimens kravallpolis efter säkerhetsstyrkorna slog till mot folkets fredliga protester, enligt rapport.

Protestdemonstrationer som till en början var mot den statliga televisionen omvandlades snabbt till en protest mot prästerskapets styre. Folk ropade slagsord mot regimens högsta andlige ledare Ali Khamenei och avvisade honom som en diktator.