Minst 27 avrättningar på en dag i Iran

Prästerskapets regim avrättade minst 27 personer i flera fängelser runt om i Iran vid gryningen i torsdags den 22 augusti, enligt uppgifter från människorättsaktivister i landet till Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI).

I den centrala provinsen Arak har fem personer avrättas enligt ett uttalande från provinsens rättsväsende. De fem identifierades med endast initialer: AK, 25, PY, 24, AA, 37, AT, 35 och MA 29 år gamla.

Elva andra fångar har avrättats i två separata fängelser i Staden Karaj, två mil nordväst om huvudstaden Teheran. Därtill avrättades sex personer i Ghezelhesar-fängelset och fem andra i Rajaiishar-fängelset.

Människorättsaktivister i landet rapporterar dessutom att fem personer blev avrättade i staden Urmieh, tre i Staden Ardebil, två i staden Mashahd samt en i staden Hendijan, under en och samma dag. Aktivister säger också att antalet avrättningar i landet kan vara mer eftersom många avrättas i hemlig i fängelserna.

Iranska regimens medier har inte rapporterat om dessa avrättningar.

Sedan Hassan Rohani tog över som iranska regimens president har över 140 fångar blivit avrättade i olika iranska städer.